smakensombaken.blogg.se

Hej och hå

Publicerad 2016-10-30 07:27:00 i Allmänt,

Jag försöker få barnen att leka lite själva. Elina har blivit omöjlig på att sysselsätta sig utan att följa efter och vara där vi är. Vi är ofta med våra barn och ger dom mycket tid men Elina är verkligen som ett socialt plåster hela dagar ibland hur vi än gör. Tror det hör ihop med att 3-åringar kommer i en fas där världen upplevs skrämmande.
 
Det låter som att jag tycker Elina är onormal men verkligen inte. Hon är unik i mina ögon och jag älskar henne så det gör ont. Det som är i hennes personlighet är starkt. En väldigt social tjej, känslorna utanpå kroppen, lätt för att lära sig mycket och vill förstå allt, vilket gör att hon gärna pratar om allt som rör sig i huvudet. Så som jag också skrivit många gånger tidigare så är Elinas talförmåga väldigt välutvecklat för hennes ålder vilket återigen gör att man lätt glömmer bort hennes ålder.
 
Dessutom är Elina en spegelbild av mig. Hon har bra minne precis som jag, samma typ av kontroll faktiskt. T.ex igår skulle hon veta vilken av 3 röda olika godisar jag smakade av henne och när jag sa att jag inte visste och pekade var den låg, den som jag tog svarade hon: Jamen det var en båt. När hon sa godnatt till oss sa hon också: Jag ville krama er alla fyra och vi mycket riktigt vi var fyra personer runt bordet. Jag var likadan med godiset när jag var mindre. Elina vill ha stenkoll på saker, ofta ex kollar hon att jag har med Nellies docka och nalle hem från dagis. 
 
Dom sa på utvecklingsamtalet att hon har lätt för att se saker som t,ex behöver hon inte räkna hur många fingrar en fröken håller upp,  hon vet. Det gör mig stolt att hon har ett intresse för att lära sig saker. Det vi behöver jobba på är hennes kontroll. Hon är gärna den som bestämmer i lekar för att hon vill ha det på henens sätt. Det här med att jag och Elina bråkar mycket gör mig ledsen. Jag tror tyvärr att våra personligjheter krockar i att båda har hormorner som rör sig i kroppen och jag är fullt medveten om att det är mitt ansvar att vara en bra mamma. Jag har nästan dagligen dåligt samvete för att mitt tålamod inte räcker till, framförallt när hon pratar på mycket om allt eller testar gränser. Samtidigt har ju Nellie en vilja som kommit fram nu med. Jag ska ringa bvc i morgon och fråga om samtal så kanske jag/vi kan få råd kring hur vi kan göra. Det brister även för Andreas vissa stunder så kan va bra och veta hur vi ska gå tillväga de dagar då det är extra av allt. Sen har vi dagar som är otroligt fina och mer lugna också såklart.
 
Ullared hörrni var jätteroligt. Nästan allt jag köpte var sånt som var bra. Det ända som var tråkigt var att det var en tjockare rand runt jordgloben som vi såg när vi kom hem. Dom hade inte den visningsexemplaret tänt i affären så det syndes inte förens vi testade hemma. Mycket blandat blev det, inte överdrivet åt nått håll. Hittade bara en gravidklänning det var synd men överlag jättenöjd med allt annat. Nu ska jag pyssla med Elina och ta temp igen på Nellie. Hon är småvarm men vetisjuttom om det kommer bryta ut nått. Vi har haft 4 hela veckor på dagis nu vilket känns oväntat bra.Jag har en förkyldning i kroppen som inte bryter ut så får se hur det går. Ha det gott folket. Tingiling. 
 
badfisar
igår på simhallen.
 
nytt sällskapspel.
 
Smälter lika mycket för Nellies ögon som Elinas.
 
Två tjejer sitter här bakom mig och väntar på min tid ska  gå till dom.
 
Så såg min vagn ut och då låg det saker i Ninas som var mina.
 
                                                                                                                                   

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela