smakensombaken.blogg.se

Att ha 3 barn under 4 år.

Publicerad 2017-04-25 12:45:00 i Allmänt,

Det är intesivt, allvaret kom igång när Andreas började arbeta förra veckan. Jag har fått insikter sen dess. T.ex nej jag kan inte sätta upp en tvättid klockan åtta på morgonen och orka dra med 3 ungar ner dit för att sen lämna på dagis och sen ila tillbaka, samtidigt som jag har ett Alice som lider av konstant magknip och själv lider av daglig sömnbrist, nej det är varken mänskligt eller realistiskt. Likadant att jag springer runt och städar efter flickorna och dom stökar till lika fort igen, eller att jag torkade golven i lördags och igår hade det redan spillts mjölk 2 gånger och annart kladd överallt. Det skulle krävas av mig att jag torkade golven och damma var och varann dag för att hålla rent och det går bara inte. 
 
Det går i vågor och även om det är bra vågor så vet jag att det kommer intensiva vågor så när det är lugnt vilar jag. Igår sov både Alice och Nellie samtidigt, då fick Elina paddan och jag kunde sova, ändå var jag helt färdig klockan sju och somnade innan halv nio. Sen kommer det stessvågorna och dom kan driva vem som helst till vansinne. Som igår medans jag lagade mat, bajsade Nellie 2 gånger under tiden och behövde ny blöja, Elina med behövde hjälp att torka sig, Alice låg med och bajsade, samtidigt som hon hade magknip och där står jag och lagar mat. Eller som när alla tre skriker samtidigt av olika anledningar och man är på väg nånstans. Samtidigt är det fantastiskt härligt och dom avgudar Alice väldigt mycket. Dom tjatar hela tiden om att få hålla i henne vilket med är tufft ibland för det är svårt för dom att förstå att Alice har magknip. 
 
Ja Nellies ålder är ju helt underbar samtidigt så är det svårt just av den anledningen att det är svårt att förstå. Nellie förstår inte varför man säger nej och det är svårt för henne att förstå även när man förklarar. Hon har precis som Elina väldigt starka åsikter kring hur hon vill ha det. T.ex så delar man mackan när hon sitter tyst brevid kan det va så att hon egentligen inte ville ha mackan delad så blir hon tjurig efteråt och äter den inte, eller när man inte skalar banan rätt.  Elinas ålder är så mycket lättare på dom punkterna men hon däremot tjatar en hel del. Det är inte tjatandet som är värst utan det är när man har förklarat ett nej ibland och ändå lyssnar hon inte. Eller att hon fortfarande inte tror att jag hör henne för att jag svarar med ett: mm och tjatar om saker, så jag måste vara tydlig med att jag lyssnar, vilket ibland inte är lätt då jag står upp i en jävla massa tankar samtidigrt. Alice ålder är ju tuff för att hon behöver mig mest och har ont i magen. Samtidigt är det helt fantastisk. Jag kommer aldrig ångra att vi skaffade dom tät, det kommer bli bra.
 
Jag har redan märkt att Elinas och Nellies relation stundvis har blivit bättre. Det är lite synd att Nellie inte riktigt är där Elina är än. Jag ser ofta hur Elina försöker leka doktor osv med Nellie men Nellie har inte dom lekarna som intresse än, kanske till hösten. Sen bråkar dom ju som syskon gör, tex kojan igår, att Nellie inte förstår till 100 procent sen är Elina typiskt storasyskon också, det vill säga en riktig liten minibos. 
 
Jag har lärt mig att skita i att göra saker jag inte orkar eller bromsa när jag gett mig in i sånt jag inte fixar. Som idag gick jag ut till maxi för att handla när jag kom ut dit så insåg jag att jag inte orkade gå hem igen i blåst och snö oväder. Skulle ladda busskortet i kiosken men hon berättade att det inte gick nånstans i tornby, skumt eller hur? Iaf så chansade jag och hade sån tur att det fanns en slant kvar så jag tog bussen hem fast jag egentligen hade tänkt gå, i efterhand borde jag inte ha gett mig ut. Så nu ska jag bjuda på bilder och sen vila lite innan tjejerna kommer hem. Tingiling.
 
Nellie busungen.
 
Så stolt över lillasyster.
 
Alice nyffiken.
 
Lek utomhus i söndags.
 
pysseldag igår.
 
och så byggde vi koja.
 
Elina utklädd i påskas.
Här har hon änglahår.
 
Min fina Andreas.
 
Nellie charmtrollet.
 
Och Alice sover sött.

Hur länge kan det hålla på?

Publicerad 2017-04-17 13:58:00 i Allmänt,

Jag har varit förkyld i 3 veckor nu. Aldrig att jag har varit så påverkad av sjukdomar som jag har blivit sista halvåret. Maginfluensan i december var den värsta jag haft och sjukdomarna som cirkulerade här i januari, februari var med riktig gräsliga. Till och med Nina blev dundersjuk av att bara ge Elina en kram. Matilda och Coffe verkar ha klarat sig väldigt bra så ofta som vi ses så är det kors i taget men som stackars Vidar 1,5 år blev smittad nu när vi var i Oxelösund. Min skit sitter iaf i bihålorna har så himla ont i munnen. Alice har med blivit påverkad men mest snuvig. I natt var jag iofs helt utan nästäppa men då åkte jag på slem och rethosta i stället, så jag låg vaken med Alice i famnen. Hon kämpar med magknip och det är frustrerande att inte kunna ta bort det för henne. Alla våra barn har haft magknip, värst var det med Elina som hade kolik och skrek oavbrutet kvällar och nätter.
 
Min läknig efter denna 3:e tjej har också varit tuff. Jag har dessutom fått ondare rygg, kan inte så framåt lutad längre utan värk så känns viktigt att ta hand om kroppen genom att träna men det är lite för tidigt än. Gick iaf min första långpromenad med Alice igår, fick dock ont i kroppen efteråt och det är svårt att säga om det berodde på förkylningen, att jag är otränad eller att det är för nära inpå förlossningen. Idag blir Alice iaf 17 dagar och jag märker att hon är stor för att vara mitt barn. Elina vägde 3.9 på dag 21, vilket Alice gjorde på dag 10, så för mig går hennes växande i rekordfart. Jag är så nyfiken på hennes personlighet. Får en ändå en känsla att det här är en en tillbaka dragen tjej som kommer fundera mycket. Å andra sidan med tanken på hur pratglada hennes systrar är så är det kanske mer troligtvis att hon blir mer åt det hållet med, det återstår iaf att se. Tingiling.
 
 
När Elina kom ut såg hon ut såhär på bb.
 
 
Nellie såg ut såhär.
 
 
Alice
 
Elina håller Nellie första gången.
 
 
Elina håller Alice första gånge.

Alice Eigel

Publicerad 2017-04-11 21:30:00 i Allmänt,

 Ja nu är vi fem personer i familjen. Siffran fem är mitt lyckonummer. Den 5:e maj fyller jag 30 år och Alice kommer bli fem veckor gammal den dagen. Förövrigt så fyllde jag 18 år 05-05-05. Fem personer och nu är vi färdiga, en komplett familj och vi är rika på kärlek. Jag gillar ju att se samband mellan saker och ting. Alla tre tjejer har bokstäverna l,i,e i sina för och efternamn. Vi är två som börjar på N, två som börjar på A i familjen och en på bokstaven E som i efternamnet. Jag har varit gravid 122 veckor av 4,5 år, alltså av ca 238 veckor om jag räknar rätt så det innebär mer än halva tiden och det är också hela tiden av vårat förhållande. Elina blev barnet som förde oss samman. Nellie det barnet vi fick kämpa för att få till och Alice kom till på första försöket. Jag är så otroligt tacksam att vi just fått dom här barnen. Ser fram emot deras uppväxt och deras utveckling. Det ska bli kul att se vilka drag Alice får och hur dom blir lika/olika. Jag ser också fram emot mina egna mål och utveckling. Körtkortet och återhämtning fysiskt är prio ett.
 
Förlossningen gick bra. Jag ville så gärna vara med om att vattnet skulle gå och det gjorde det med. I soffan kvällen innan. Det roliga var att jag låg och kollade på förlossningar för att bli peppad. Dessutom hann det inte rinna i soffan vilket kändes bra då den är helt ny.. Latensfasen började ca tolv på natten. Värkarna blev mer intensiva under natten och på morgonen men jag behövde inte andas genom dom förens klockan var kvart över åtta. Då bad jag om att få komma in på en kontroll. När vi väl var på väg in så borde jag ha fattat att hon var på gång då värkarna blev intensivare, jag blev illamående och skakis. Men ändå tog vi inte med b.b väskan in och när jag sa att jag inte tidigare tagit epidral men var intresserad av det så fick jag höra att jag var helt öppen. Vi kom 08.35 ch 09.15 kom Alice ut. Den här gången så kände jag mycket motstånd. Hade sovit 2 timmar på natten och dagen innan simmat 2 km.
 
Om man jämnför så här i efterhand så är Elina den som legat längst i magen, kom ut 10 dagagr över tiden och vägde 3500 gram, 49 cm lång, Nellie kom 5 dagar över tiden, vägde 3410 gram och 50 cm. Alice kom på sin bf dag vägde 3720 gram, 51 cm lång. Tänk om jag hade gått över 10 dagar, då hade hon vägt över 4 kg! Elina gjorde minst ont att föda men var mest påfrestande, plus att jag hade krystvärkar extremt många timmar med henne, samt sprack i baken. Men ändå gick kroppens läkning efter henne bäst. Nellie gjorde ondast då hela förlossningen var på 2 tim 15 min. Läkningen gjorde ondare. Alice tog ca 9,5 timme och smärtan var mittimellan de andra två men läkningen efter henne var ett helvete. Men både Nellie och Alice har varit ute på 40 min inne på förlossningen, samt Elina på 3. Totalt tillsammans 4 timmar och 20 min!!
 
Jomen nu har vi haft en genomgång på det. Det är intensivare med 3 små men ändå kan jag känna att vi redan är inne i det sen tidigare. 9 dagar efter Alice, dvs i söndags så fick Matilda och Coffe en son, Noah. Idag fick vi äran att hälsa på honom och han är så fin. Det är så häftigt att vi suttit med våra magar, haft våra spelkvällar, delat den här resan och nu är dom ute våra hjärtegryn, små underverk. Bjuder lite på bilder. Tingiling.
 
Noah och Alice.
  
  Stolt storasyter.

 
Här har vi en till stolt storasyter.
 
  Alice nyffiken.

Syrrans första möte med Alice.

Elina vill så klart köra lillasyster.
 
 
2 busiga systrar på busfabriken.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela