smakensombaken.blogg.se

Alice Eigel

Publicerad 2017-04-11 21:30:00 i Allmänt,

 Ja nu är vi fem personer i familjen. Siffran fem är mitt lyckonummer. Den 5:e maj fyller jag 30 år och Alice kommer bli fem veckor gammal den dagen. Förövrigt så fyllde jag 18 år 05-05-05. Fem personer och nu är vi färdiga, en komplett familj och vi är rika på kärlek. Jag gillar ju att se samband mellan saker och ting. Alla tre tjejer har bokstäverna l,i,e i sina för och efternamn. Vi är två som börjar på N, två som börjar på A i familjen och en på bokstaven E som i efternamnet. Jag har varit gravid 122 veckor av 4,5 år, alltså av ca 238 veckor om jag räknar rätt så det innebär mer än halva tiden och det är också hela tiden av vårat förhållande. Elina blev barnet som förde oss samman. Nellie det barnet vi fick kämpa för att få till och Alice kom till på första försöket. Jag är så otroligt tacksam att vi just fått dom här barnen. Ser fram emot deras uppväxt och deras utveckling. Det ska bli kul att se vilka drag Alice får och hur dom blir lika/olika. Jag ser också fram emot mina egna mål och utveckling. Körtkortet och återhämtning fysiskt är prio ett.
 
Förlossningen gick bra. Jag ville så gärna vara med om att vattnet skulle gå och det gjorde det med. I soffan kvällen innan. Det roliga var att jag låg och kollade på förlossningar för att bli peppad. Dessutom hann det inte rinna i soffan vilket kändes bra då den är helt ny.. Latensfasen började ca tolv på natten. Värkarna blev mer intensiva under natten och på morgonen men jag behövde inte andas genom dom förens klockan var kvart över åtta. Då bad jag om att få komma in på en kontroll. När vi väl var på väg in så borde jag ha fattat att hon var på gång då värkarna blev intensivare, jag blev illamående och skakis. Men ändå tog vi inte med b.b väskan in och när jag sa att jag inte tidigare tagit epidral men var intresserad av det så fick jag höra att jag var helt öppen. Vi kom 08.35 ch 09.15 kom Alice ut. Den här gången så kände jag mycket motstånd. Hade sovit 2 timmar på natten och dagen innan simmat 2 km.
 
Om man jämnför så här i efterhand så är Elina den som legat längst i magen, kom ut 10 dagagr över tiden och vägde 3500 gram, 49 cm lång, Nellie kom 5 dagar över tiden, vägde 3410 gram och 50 cm. Alice kom på sin bf dag vägde 3720 gram, 51 cm lång. Tänk om jag hade gått över 10 dagar, då hade hon vägt över 4 kg! Elina gjorde minst ont att föda men var mest påfrestande, plus att jag hade krystvärkar extremt många timmar med henne, samt sprack i baken. Men ändå gick kroppens läkning efter henne bäst. Nellie gjorde ondast då hela förlossningen var på 2 tim 15 min. Läkningen gjorde ondare. Alice tog ca 9,5 timme och smärtan var mittimellan de andra två men läkningen efter henne var ett helvete. Men både Nellie och Alice har varit ute på 40 min inne på förlossningen, samt Elina på 3. Totalt tillsammans 4 timmar och 20 min!!
 
Jomen nu har vi haft en genomgång på det. Det är intensivare med 3 små men ändå kan jag känna att vi redan är inne i det sen tidigare. 9 dagar efter Alice, dvs i söndags så fick Matilda och Coffe en son, Noah. Idag fick vi äran att hälsa på honom och han är så fin. Det är så häftigt att vi suttit med våra magar, haft våra spelkvällar, delat den här resan och nu är dom ute våra hjärtegryn, små underverk. Bjuder lite på bilder. Tingiling.
 
Noah och Alice.
  
  Stolt storasyter.

 
Här har vi en till stolt storasyter.
 
  Alice nyffiken.

Syrrans första möte med Alice.

Elina vill så klart köra lillasyster.
 
 
2 busiga systrar på busfabriken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela