smakensombaken.blogg.se

Bihålsinflammation.

Publicerad 2017-02-18 08:52:00 i Allmänt,

Är det nånting jag har åkt på ofta sen jag började graviditet nummer ett får 4,5 år sedan så är det fan mig bihålsinflammation. Det är ju för att slemhinnorna är så sköra redan men jag har också åkt på det när jag inte varit gravid efter den första graviditen. Sist det var kraftigt var jag mammaledig med Nellie och trodde stenhårt jag hade fått öroninflammation för att det värkte så in i helvete i örat men nej, bihålsinflammation. En pulserande värk som migrän fast i kinderna. Just igår kväll en timme efter jag hade somnat vaknade jag av att hela bihålan höll på att explodera, tog två alvedon, hjälpte inte, tog två till efter 2,5 timme, hjälpte inte, genomtäppt, näsprayet hjälpte, kraftig halsbränna, novacolen hjälpte inte, hosta som irriterade, mensvärk/ryggvärk dvs förvärkar som kom och gick, ont i revbenen, svårt att andas, svårt att leva.
 
Jag har aldrig varit med om att man kan ha så många fysiska besvär samtidigt. Dessutom i torsdags bröt jag ihop och grät i en timme pga Elinas utbrott och även Nellie fick ett. Sen lekte dom i badkaret som inget hade hänt i deras känsloliv medans jag var helt omskakad av allt skrik. Dom är ju bara barn så det ligger ju i oss som föräldrar att lära oss hur vi ska bemöta deras mående. Men det är ju inte så att man får en bok heller när dom födds med ett facit i. När det gäller Elinas humör, det är ju som gubben i lådan och jag hinner inte förebereda mig alla gånger eller agera på att hitta lösningar. Ska bli så skönt att komma till en psykolog på tisdag och få hjälp med att hitta lösningar. Elina är ju världens härligaste tjej fastän hennes känslor bokstavligen sitter utanpå kläderna och jag tror att det har mer fördelar än nackdelar om man lär sig att hantera utbrotten.
 
Jag ser ändå positivt på framtiden. Det är jävligt tufft nu för att jag är högravid, dunderförkyld, själv med barnen ganska mycket. Jag skulle kunna be Andreas vara hemma men vi behöver extra pengar så vi kan ta ut dubbeldagar till sommaren, vilket jag känner kommer va guld värt när det är tre små barn i hemmet. Jag kan ärligt inte se hur pass mycket mer det hjälper att ha honom hemma då Elinas utbrott oftast är som värst precis innan vi ska till dagis eller vid hämtning. Det är oftast trötthetsrelaterat att hon är känslig men för det är det heller inte ok att gallskrika. För hennes skull ska det bli skönt att få hjälp. Man är aldrig perfekt men man gör alltid vad man kan.
 
Jag ska ta med tjejerna till biblioteket idag. Känner att vi har varit inne i 2 helger nu och jag vill faktiskt göra nånting med dom, för hur intensivt det är så älskar jag att vara med dom med såklart, bara tufft sista tiden. Älskar att Nellie pratar mer och mer för jag hör hur deras lekar utvecklars sig mer. Förut när Elina hostade sa Nellie: Prosit Elina, så himla gulligt. Hon har börjat kommentera allt och härma allt man säger, så kul och så vill hon ju göra allt som Elina gör såklart.  Bjuder lite på bilder så måste jag sen sätta fart med dagen. Tingiling.
 
Nellie hjälper pappa.
 
Mys i soffan.
 
Mys med mamman som hade kakao i utan att veta i ansiktet haha
 
på väg hem från dagis.
 
Nellie vill du hålla mamma i handen? - Nä Elina....
 
Tjejer i lila.
 
Fikastund igår, hon ser ut som toker min lilla haha knasunge.
 
Elina häromdan: Himmelen är vakeeeen ååå jaaaag meeeed. Citerat från Anna i frost.
 
igår körde hon världens kreaktivstid här hemma och sagor berättades.
 
Älskar denna bild på Nellie i badet, hon är Andreas upp i dan för mig.
 
håret har precis blivit långt nog att sätta toffs i.
 
men för övrigt ser det ut så här nu haha
 
Tills sist min finaste kom hem med blommor och triss i torsdags.
 
 

En bitterfitta i kaous.

Publicerad 2017-02-15 18:53:00 i Allmänt,

Igår hade jag hade tagit mig energi till att städa lägenheten och sen när jag fortfarande var oväntat pigg (sov 6 timmar på natten) så bestämde jag mig för att göra chili cone cane. Det första jag gör är att tappa ut tomatsås över halva köket, fick pausa matlagningen då jag behövde köpa mer tomatsås och ändå skulle hämta ungarna. Hämtade ungarna och det gick bra. Tar ju lite tid ibland när båda ska krångla merd ytterkläder och ofta är en av dom missnöjda med nånting så det blir liv i luckan och igår var det Nellie som inte fick hon ville jag tjöt hej vilt. Och Elina satte sig dessutom i trappen utan att jag rört henne och tjöt att jag slår henne, hur fan förklarar man på ett bra sätt att hon inte får gå runt och säga saker som inte stämmer? Väl hemma så fortsätter jag med matlaningen. Ska värma upp den i grytan då Nellie bajsar och tänker att det hinner jag ju innan jag måste röra om. Bara att Nellie hade lyckats flytta på blöjan så bajset hamnade i hela byxorna så när jag drog av dom utan att veta om det så det världens bajsfest och Nellie tjöt medans jag jobbade under stress. Tänk er jag är förkyld på detta, konstant ont i revbenen och magen i vägen när jag ska böja mig med varenda grej haha. Iaf satte Nellie badet medans jag sprang och rörde om i maten som hade blivit bränd och riset dessutom hade blivit kletigt och torrt. Igår kunde jag ju skratta åt hela situationen.
 
Men som en dag som idag får jag ju gråa hårstrån genom att bara andas i samma rum som mina barn typ. Först vill inte Elina gå hem sen på vägen hem vill inte Nellie alls gå brevid utan utforska allt, Elina springer före vilket hon inte brukar och DESSUTOM springer ut över övergångstället 15 meter framför mig. Jag höll mig lugn men förklarade hur rädd jag blev och hur farligt det är. Kan man förklara för en tre-åring att hon kan dö? Nellie får utbrott för att vi inte går i stentrappan utanför coop (jag har vagnen med)
 
Väl hemma så öser det sand om Nellies kläder överallt, Nellie blir arg och vill ha välling men jag säger nej för att vi ska äta mat och då börjar hon slås. Börjar steka pannkakor som smakar tacos, Elina får strumpbyxor som jag köpt idag men som var hål i och även om hon säger tack så frågar hon efter mörkrosa och när jag säger att det inte fanns så frågar hon om jag inte kunde kolla i en annan affär och att hon säger att hon sagt att hon ville ha mörkrosa och då blir jag rätt irreterad för det har hon inte sagt och dessutom inte vara tacksam för det man får usch. Och så var hon upprörd över hennes vingar hade gått sönder. Nellie lugnar ner sig medans jag pratar i telefonen och börjar riva ut allt i lådor i köket i stället. Sen får Elina världens jävla utbrott för att hon inte fick vipsa grädde som hon brukar få göra (jag gjorde det i farten utan att tänka) Sen vill hon att jag bara ska lägga upp en halv pannkaka till att börja med och jag säger nej. Hon brukar faktiskt äta två pannkakor och jag vill att hon ska börja med en för jag vill med sätta mig ner att äta i mer än 2 minuter utan att serva igen och dessutom är inte en pannkaka mycket och orkar hon inte kan hon ju slänga det som blir över men nej hon får världens jävla utbrott så jag bär in henne på Nellies rum där hon stampar, skriker osv. Förklarar sen för henne att det inte blir någon padda idag och om hon inte uppför sig blir det inte någon i morgon heller. Nellie sen för övrigt åt knappt en hel pannkaka och jag som trodde dom var hungriga haha alltså herregud.
 
Varje dag är så intensiv efter dagishämntning. En hel process med mat, städning av kök, göra barnen klara för sängen. Idag hade dom behövt bada (Nellie behöver bada varje dag med tanken på allt smör i huvudet) men så kände jag i dag nä fy fan jag skiter i om dom är flottiga. Hinner vi inte i morgon bitti får det va en dag flottig på dagis å vad gör det för skillnad när Nellie jämt är flottig? Morgonen är med stressigt ofta då Elina inte klär på sig när jag säger till, vilket ibland leder till utbrott från henne och ibland från mig. Vet inte varför för på dagis är hon ju sååå hiiimla duktig men hemma hon ska prata om allt och ingenting i 100 år ibland och bara göra det ena och det andra först. Ja det är svårt, jag kan inte duscha när dom är vakna då ska dom med, äter jag nått annat dom inte äter, då ska dom ha med, sitter jag vid datorn när dom sitter vi tvn ja då kommer Nellie på sekunden. Och henne har jag krig med tandborstning så får lirka varje dag. Dessutom ser hon allt Elina gör och vill göra likadant. I morse skulle hon både ta på sig blöjan, byxorna och strumporna själv. Och samtidigt som dom mer och mer börjar bli bästa vänner är dom rätt så taskiga mot varandra.
 
Jo jag har varit ganska bitter sista tiden. Jag visste det skulle bli tufft att bli gravid en tredje gång men hur tufft förstod jag nog inte. Kommer vi räcka till, till en till? Är vi verkligen riktigt kloka? En del av mig känner att vi redan är inne i det här intensiva så är det verkligen en större skillnad? Och skulden som finns i mig när jag inte räcker till alla dagar. Jag tappar ibland tålamodet alldeles för snabbt (framförallt vid tjat) å så svär jag också vilket är jättedåligt. Är jag en bra mamma? Nä det vet i fan men jag är också bara en människa.
 
Jag älskar dom så det gör ont ibland att tänka att dom ska bli vuxna och jag inte kommer kunna skydda dom från alla dåliga saker i livet. Jag älskar också tanken på att det är vi som är med och formar dom. Att uppväxten är ramarna för hur framtiden ser ut. Att Elina har så mycket tankar och Nellie har börjat prata. Att vi ska få äran att älska en till liten tjej och att dom ska ha varandra. Jag känner fortfatande att jag vill ha en stor familj och dåligt samvete över att jag är så bitter av mig nu. Samtidigt så är jag realistisk med att livet är tufft och det får vara det utan att man nödvändigtsvis måste vara olycklig. Jag förstår mig själv, sovit oregelbundet nästintill varje natt sen Nellie föddes, väger mer än jag någonsin gjort och sliten i kroppen, dessutom nästäppa, halsbränna, värk i revbenen. Jag älskar att vara mamma, det är den finaste äran jag fått och det ska bli otroligt skönt att va klar med kroppen nu och bara få njuta av att se dom växa upp utan att börja om. Tingiling.
 
tänk så här liten va hon i somras Nellie.
 
Älskar den här bilderna på dom 3

 
och även denna från när Nellie var knappt ett dygn.
 
och kolla så mycket hår hon hade haha

Tudil.

Publicerad 2017-02-02 14:21:00 i Allmänt,

Gud så skönt att inte jobba. Jag kan inte i hela min värd förstå hur jag skulle ha klarat det din kropp säger ifrån så mycket. Det är också tufft när Nellie sjunger varenda natt och väcker oss konstant. Häromnatten kom Elina till våran säng klockan 12, olyckligtvis hade jag somnat sent, runt 11 och så väckte Nellie mig minst 4 gånger och så skulle hon upp klockan 5 på morgon usch så slut jag var och snart har vi en bebis på detta haha
 
Jag åkte på massa sammandragningar i söndags, måndags. Blev  lite nogig när jag dessutom både fick mensvärk, ryggvärk och var tvungen att springa på toa 6 gånger. Kroppen brukar vilja skita massa inför förlossningen så jag blev orolig att det inte  var bra men sen lugnade jag mig tills igår då barnmorskan sa att det absolut inte är ett bra tecken. Så nu måste jag vila extra, det kunde bero på urinvärksinfektion som jag får svar på i morgon och jag misstänker det är för jag har fortfarande ont. Men jag gick en mil i söndags och i måndags morse så jag vet ju inte om det påverkade men sammandragningar var ganska kraftiga faktiskt.
 
Så fick jag se henne igår på ultraljud. Vi pratade om att hon har väldigt smalt huvud och jag kunde verkligen se faktiskt att hon kommer bli lik Nellie i ansiktet. Jag hade gissat på att hon skulle väga omkring 1.7 eftersom när jag föjt apparna med mina andra två så har dom vägt omkring 200-300 gram mindre. Men den här tjejen vägde ca 2.037 och barnmorskan sa då också att hon hade vägt mer om hennes huvud hade varit mer runt. Hon beräknade att lilltjejen skulle väga ca 3.7 vid bf  Elina kom ut 10 dagar efter bf, vägde 3.5 och Nellie 5 dagar efter, vägde 3.4. Jag som hela tiden tänkt att jag ska gå över tiden känner nu alltså att det inte nödvändigtvis kommer att bli så. Det är 8 veckor kvar i morgon och det känns lite konstigt i mig att om 5 veckor räknas hon som fullgången, plus att hon kommer väga då omrking 3.1 kg faktiskt.
 
Jomen nu längtar jag mycket efter henne. Det är nyttigt att längta såhär. Ser verkligen fram emot allt fast. Även om könet är avslöjat och att hon troligtvis blir lik Nellie så är det ändå själva personen man är nyffiken på. Den ända nackdelen faktiskt med att vi ska ha en till är ekonomin. Det är världens skillnad från att vi var 3 personer, där Andreas låg ute på jobb och jag arbetade heltid. Nu så kommer jag ha mamma penning på en 75 procentig tjänst och Andreas va hemma mycket när hon födds. Men man klarar sig alltid och vi är verkligen inte fattiga men som sagt det är annorlunda och vi kommer dessutom vara 5 personer på det. Pengar är inte allt och jag ser det mer som en sak att se fram emot sen. Att försöka skaffa heltidtjänst spara pengar börja göra resor med familj osv. Elina som ska ev få börja nån fritidsaktivitet på hösten med om vi får plats. Hoppas på nån simlekgrupp eller gymnastik. Sånt ska bli kul sen att se vad tjejerna så småning om får för hobby osv. Tingling.
 
I lördags var det babyshower för fina Sabbe
 
Bild som Rim tog
 
Jättegod tårta lagom söt och väldigt fin eller hur?
 
Dan efter åkte jag på kalas med dessa 3, Elina förövrigt säger så himla mycket roligt nu dom här dagarna, verkligen så man blir lycklig av att få vara i hennes värld.
 
tänk så fort tiden gott när man ser tillbaka! Här är Nellie kanske 1 månad
 
Här har vi en kelgris iaf. Elina var aldrig så mycket för att kramas sådär när hon var liten. Hon hade väl helt enkelt för bråttom med att växa. På tal om det så tror jag Nellie har det med. Hon vill försöka ta på sig pyjamas, blöja själv, får inte ge henne dricka i pipmugg eller mata henne längre, bara ibland haha hon försöker kissa på pottan lite då och då med min lillstora tjej.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela