smakensombaken.blogg.se

Bihålsinflammation.

Publicerad 2017-02-18 08:52:00 i Allmänt,

Är det nånting jag har åkt på ofta sen jag började graviditet nummer ett får 4,5 år sedan så är det fan mig bihålsinflammation. Det är ju för att slemhinnorna är så sköra redan men jag har också åkt på det när jag inte varit gravid efter den första graviditen. Sist det var kraftigt var jag mammaledig med Nellie och trodde stenhårt jag hade fått öroninflammation för att det värkte så in i helvete i örat men nej, bihålsinflammation. En pulserande värk som migrän fast i kinderna. Just igår kväll en timme efter jag hade somnat vaknade jag av att hela bihålan höll på att explodera, tog två alvedon, hjälpte inte, tog två till efter 2,5 timme, hjälpte inte, genomtäppt, näsprayet hjälpte, kraftig halsbränna, novacolen hjälpte inte, hosta som irriterade, mensvärk/ryggvärk dvs förvärkar som kom och gick, ont i revbenen, svårt att andas, svårt att leva.
 
Jag har aldrig varit med om att man kan ha så många fysiska besvär samtidigt. Dessutom i torsdags bröt jag ihop och grät i en timme pga Elinas utbrott och även Nellie fick ett. Sen lekte dom i badkaret som inget hade hänt i deras känsloliv medans jag var helt omskakad av allt skrik. Dom är ju bara barn så det ligger ju i oss som föräldrar att lära oss hur vi ska bemöta deras mående. Men det är ju inte så att man får en bok heller när dom födds med ett facit i. När det gäller Elinas humör, det är ju som gubben i lådan och jag hinner inte förebereda mig alla gånger eller agera på att hitta lösningar. Ska bli så skönt att komma till en psykolog på tisdag och få hjälp med att hitta lösningar. Elina är ju världens härligaste tjej fastän hennes känslor bokstavligen sitter utanpå kläderna och jag tror att det har mer fördelar än nackdelar om man lär sig att hantera utbrotten.
 
Jag ser ändå positivt på framtiden. Det är jävligt tufft nu för att jag är högravid, dunderförkyld, själv med barnen ganska mycket. Jag skulle kunna be Andreas vara hemma men vi behöver extra pengar så vi kan ta ut dubbeldagar till sommaren, vilket jag känner kommer va guld värt när det är tre små barn i hemmet. Jag kan ärligt inte se hur pass mycket mer det hjälper att ha honom hemma då Elinas utbrott oftast är som värst precis innan vi ska till dagis eller vid hämtning. Det är oftast trötthetsrelaterat att hon är känslig men för det är det heller inte ok att gallskrika. För hennes skull ska det bli skönt att få hjälp. Man är aldrig perfekt men man gör alltid vad man kan.
 
Jag ska ta med tjejerna till biblioteket idag. Känner att vi har varit inne i 2 helger nu och jag vill faktiskt göra nånting med dom, för hur intensivt det är så älskar jag att vara med dom med såklart, bara tufft sista tiden. Älskar att Nellie pratar mer och mer för jag hör hur deras lekar utvecklars sig mer. Förut när Elina hostade sa Nellie: Prosit Elina, så himla gulligt. Hon har börjat kommentera allt och härma allt man säger, så kul och så vill hon ju göra allt som Elina gör såklart.  Bjuder lite på bilder så måste jag sen sätta fart med dagen. Tingiling.
 
Nellie hjälper pappa.
 
Mys i soffan.
 
Mys med mamman som hade kakao i utan att veta i ansiktet haha
 
på väg hem från dagis.
 
Nellie vill du hålla mamma i handen? - Nä Elina....
 
Tjejer i lila.
 
Fikastund igår, hon ser ut som toker min lilla haha knasunge.
 
Elina häromdan: Himmelen är vakeeeen ååå jaaaag meeeed. Citerat från Anna i frost.
 
igår körde hon världens kreaktivstid här hemma och sagor berättades.
 
Älskar denna bild på Nellie i badet, hon är Andreas upp i dan för mig.
 
håret har precis blivit långt nog att sätta toffs i.
 
men för övrigt ser det ut så här nu haha
 
Tills sist min finaste kom hem med blommor och triss i torsdags.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela