smakensombaken.blogg.se

Där fick vi oss en smäll.

Publicerad 2017-01-24 20:52:00 i Allmänt,

 Fy farao vad alla blev dåliga i familjen. Det började med att Elina blev sjuk natten mellan tisdag och onsdag förra veckan. Sen blev Nellie sjuk onsdag. Elinas feber verkade borta på fredagen men för att sen slå till hårt mot henne igen på lördagen och hon har nu 37.4 (normalt ligger hon på 36.5) Hon blev alltså hemskickad från dagis idag för hon fortfarande inte är 100 procent bra, samt snorig. Tror båda tjejerna kommer gå på torsdag. Nellie likadant, verkade bättre på lördagen men så kom febern igen på måndagen. Idag är den nere på 37.8 och hon ligger med runt 36.5 annars. Andreas blev dålig, började lördag och har haft rätt hög feber både söndag, måndag och idag äntligen börjar han må lite bättre efter lunch. Själv åkte jag på ledvärk på fredagen som inte bröt ut förens ordentligt söndag och igår var den värsta dan. Så himla täppt, ont i bihålor, värk och genomdålig. Nu äntligen tror jag det börjar bli bättre. Fatta så smittosamt, Nina var ju här en sväng och blev dundersjuk av att bara ge Elina en kram liksom. Så sjuk som hon aldrig varit i vuxen ålder så måste ha varit nån form av influensa.
 
Iaf det har varit jättetufft. Elina har varit utåt agerande för att hon mått dåligt. Arg och skrikit och utbrott som kommer när man minst anar om alla löjliga saker man inte ens kan tro att man kan bråka om. Det har varit lönslöst att försöka prata med henne och jag lovar att grannarna säkert tror vi slår henne för hon skrikit så dant vilket känns skitjobbigt men hur vi än försöker ibland så vill hon inte lyssna. Värst är när hon säger hon vill skrika och vill vara arg för då blir man ju ledsen inombords att det är så maktlöst på nått sätt. Samtidigt kan jag tycka det är otroligt fint att hon har en sån stark vilja i sig min lilla törnrosa men blir för mycket när ingen mår bra. Nåväl jag tror trots allt det är en utvecklingsfas att få utbrott och testa gränser och kanske en prövning för att stärka banden mellan förälder och barn.
 
Jag är lite halv rastlös av att ha varit hemma konstant. 2 långa promenader har jag iaf fått till på en vecka nu och ska försöka gå en tredje i morgon. Annars har det mest blivit fix med ärenden. Jag har gett mig på att göra 2 styckna blöjtårtor ikväll till en baby shower jag ska på lördag. Känner mig sämst på pyssel men hoppas det blir bra ändå och Andreas är den finaste på jorden ibland som hjälper mig med så mycket. Han har både hjälpt mig med blöjtårtan och hjälp mig beställa hem en ny telefon genom min försäkring. La min telefon på laddning i natt och vaknade av att den var jättevarm, samt batterierna hade blivit uslagna av det, tror jag, då jag hade 80 procent när jag la mig och sen var det tomt på batterier efter det som hände. Nåväl nu ska jag lägga mig ner. Får jävligt ont i revbenen att sitta mycket upp, det plus att jag har svårt att andas i en månad nu är fan sjukt påfrestande den här gången men försöker ta en dag i taget i stället för att deppa kring allt som är tungt. Tingling.
 
Blöjtårtan, ska fixa rosetten och köpa till ett band så är den ena tårtan klar.
 
Idag fyller Simone 11 år, här är hon 6 år gammal
 
Och Theo fyller 7 år om 3 veckor, här är han 2 år och Simone 6 år.
 
Januari förra året
 
Och Nellie såg ut så här då
 
Lyckliga för att pappa hade kommit hem
 
Nellies första riktiga bad med Elina och Andreas.


Okey...

Publicerad 2017-01-17 14:55:54 i Allmänt,

Snacka om att ha blivit blödig. Kan inte lyssna på youtbe eller några lugna låtar, absolut inte dom som har något med nostalgi att göra. Jag minns när jag väntade Nellie och lyssnade på Adele och började stortjuta för att jag började tänka på Cicci. Det är en sak att ha sorg och gå på begravining och en helt annan att bli väckt känslomässigt av en låt.
 
På tal om henne så pratade jag och syrran om att syrran hade hittat bilder på henne. Det var i lördags och jag och Elina skulle klippa hos en tjej som senare hade samma ovanliga efternamn som Cicci.  När jag senare tänkte på det och barndomsminnen kunde jag såklart inte låta bli berörd av att jag väntar min tredje flicka, då Cicci var min extra syster. Syrran och Cicci gjorde ju allt sånt där man kan tänka sig göra på en lillasyster dvs. exempel tog hål näsan på mig, använde mig som sminkdocka, lärde mig simma genom släppa mig på djupt vatten, satte tamponger i öronen på våran hund för att reta mig, tjata om att bli pillad i håret och körde med mig. Jag minns allt från mysiga mornar med marmelad/ost mackor till den goda potatismosen osv. Sen hade jag ingen kontakt med Cicci de sista 10 år innan hon dog sommaren -14 men hon lever verkligen kvar bland hjärtan och minnen i mitt liv.
 
Okey här sitter jag iaf och jag har inte gjort det jag hade tänkt. Jo några viktiga köp på stan. Skulle ha pluggat lite på körkortet men fastnade med annat. Pluggade faktiskt hela dagen igår. Ärligt ibland kör jag jättebra och ibland jättedåligt. Jag pendlar mellan att vilja låta det ta den tid det tar till att vilja sätta fort och råplugga och köra alla möjligheter som går. Samtidigt kanske Andreas ska ligga ute på jobb vilket gör att jag inte vill sätta press. Sen om jag sätter press och ändå inte hinner innan hon kommer, ja alltså det är lite av en risk. Jag har iaf bokat risk 1an nu och ska ta ett beslut innan söndag har jag tänkt hur jag ska göra.
 
Jo hörrni jag skrattar lite när jag tittar tillbaka på bilder när Elina föddes. Ska köra lite tillbaka blickar med bilder nu. Snacka om förändring sen hon kom till världen. När hon klippte sig härom dan kunde jag nästan ana hur hon kommer se ut som vuxen min vacka törnrosa och Nellie som blommar, inte alls lik den bebis vi fick för snart 17 månader sedan. Tingiling.
 
Titta så stolt och sliten han var min älskling
 
Vi tyckte Elina va det vackraste på jorden. Och ändå hade hon gått boxningmatch så näsan var sne med guls prickar på, rödflammig med röda märken i pannan och blod i hela huvudet som satt fast som lim.
 
Som ni förstår så tyckte Elina inte ci car specielt roliga som gav hennes första bad i handfatet.
 
Reaktionen haha stackars unge jag förstår henne
 
en av mina favritbilder från den sommaren
 
och den här säger sig själv haha kolla så inte road hon är Elina
 
medans Malin var den roligaste tjejen på jorden.
 
6 månader och dom där ögonen fick oss smälta varje dag.
 
första bilden på oss bortsätt bb bilden
 
Kolla så himla gulligt alltså 8 månader
 
och dessa blå ögon.
 
10 månader.
 
Ett år i lugg och lik både pappa och Nellie här skulle jag säga.
 
Älskar denna bild.
 
Och denna
 
 
Elina började dagis.
 
oktober och hon lyste som solen
 
blev en riktig buse.
 
vintern kom och denna underbara kvinna kom in våra liv. Förstå att mina barn väljer Matilda före mig i nästan alla lägen. Som när Matilda kom till dagis på Lucia haha men det får dom såklart med allt förståelse och rätt <3
 
Nellie fanns i magen här
 
Våren
 
Turkiet
 
kärlek
 
ännu mer kärlek
 
2 år.
 
när Nellie föddes
 
Stolthet
 
hösten 15
 
2.5 år
 
Våren -16
 
 
3 år
 
Hösten -16
 
och 3,5 år
 

Första dagen som känns.

Publicerad 2017-01-09 13:57:00 i Allmänt,

Det här är första dagens om det känns att jag är sjukskriven. Nellie var ju så dålig i magen för 3 veckor sedan att hon och Elina fick va hemma, det gick maginfluensa på dagis och även om jag visste att Nellie inte var magsjuk så var vi ändå tvugna att ta det säkra för det osäkra. Vi var ju trots allt magsjuka julen innan så bättre att vara försiktig, sen har Andreas varit ledig i två veckor så det har varit väldigt mycket famljehäng. Vi har gjort mycket roligt t.ex varit i simhallen, i biblioteket, åkt pulka två gånger, umgås med kusinerna, varit i trädgårdsföreningen osv. Mitt tålamod har blivit så mycket bättre, verkligen inte perfekt, jag brister men väldigt mycket bättre. Det kändes  bra att dom fick komma tillbaka idag med och hoppas Nellies imunförsvar ska bli bättre. Vi har fått en unge som aldrig är sjuk och en som ofta är det, så man undrar ju hur det blir för lilltjejen i magen.
 
Jag har ju satt mål i min sjukskrivning och det ena är att jag ska röra på mig varje dag. Idag gav jag mig ut på en promenad runt ån, snorhalt så det var inte specielt smart. Dessutom gick jag hela, vilket ledde till världens värk i ena foten, ryggen och rumpan. Försöker inte deppa kring det faktum är att det är 11 veckor kvar på fredag och att det tygnsta jobbet är framför mig i tiden. Ja den här graviditen är verkligen tung. Med Elina minns jag det var mest revbenen som var ett helvete på slutet, och Nellie var det halsbrännan. Denna gång är det typ allt så snacka om att känna sig färdig och fast jag skrev det förra inlägget så ännu en gång, jag kan verkligen inte förstå hur kvinnorna i familjen annorlunda orkar.
 
Andra mål i sjukskrivningen är att börja plugga på körkortet igen. Det har jag inte gjort idag. Ska sätta mig efter detta blogginlägg. Borde sätta upp tid för risk 1an och halkan. Vet inte ärligt inte när jag kommer ta körkortet. Ibland kör jag jättebra (framförallt när jag är utvilad) men igår t.ex var jag så trött att jag kände mig full när jag körde och det var så jobbigt samtidigt måste jag lära mig det med för rätt som det är så sitter jag i en bil med tre ungar och ska kunna hantera det. Så på sätt vill jag inte stressa fram att jag tar körkortet. När jag väl gör det ska allt sitta i mig så som Andreas håller på att lära ut. När jag är utvilad så tycker jag det är kul att köra också såklart. Tyvärr är det inte roligt att ha med ungarna vilket gör också att man lätt skjuter på det. Elina är inga problem för hon har paddan men Nellie är det samvetskval för, att hon är så liten än och det är mörkt ute när vi kör så hon ser inte ett skit.
 
Och nyårslöfterna har gått bra hitills. Jag har bestämt att sluta äta lösgodis, dricka cola zero och heller inte köpa lotter, (lotter kanske ibland) men iaf om jag inte gör detta ska jag lägga undan 500 kr i månaden. Det känns bra, Jag var jättesugen i torsdags men då köpte vi fika istället och åt en tallrik glass på kvällen. Jag har även andra nyårslöften som innebär att t.ex. tvätta mer i tvättstugan, äta mer grönsaker och dricka mer te/samt citron+ingefäravatten. Nä nu måste jag sätta fart om det ska bli nått gjort med pluggandet.Tingiling.
 
en stund ute i lördags.
 
Nellie i torsdags.
 
varm chocklad är ju ett måste.
 
och en del lek med förstås.
 
Kusinghäng för en vecka sen.
 
Elina pussar lillasyster efter fått känna en spark.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela