smakensombaken.blogg.se

Där fick vi oss en smäll.

Publicerad 2017-01-24 20:52:00 i Allmänt,

 Fy farao vad alla blev dåliga i familjen. Det började med att Elina blev sjuk natten mellan tisdag och onsdag förra veckan. Sen blev Nellie sjuk onsdag. Elinas feber verkade borta på fredagen men för att sen slå till hårt mot henne igen på lördagen och hon har nu 37.4 (normalt ligger hon på 36.5) Hon blev alltså hemskickad från dagis idag för hon fortfarande inte är 100 procent bra, samt snorig. Tror båda tjejerna kommer gå på torsdag. Nellie likadant, verkade bättre på lördagen men så kom febern igen på måndagen. Idag är den nere på 37.8 och hon ligger med runt 36.5 annars. Andreas blev dålig, började lördag och har haft rätt hög feber både söndag, måndag och idag äntligen börjar han må lite bättre efter lunch. Själv åkte jag på ledvärk på fredagen som inte bröt ut förens ordentligt söndag och igår var den värsta dan. Så himla täppt, ont i bihålor, värk och genomdålig. Nu äntligen tror jag det börjar bli bättre. Fatta så smittosamt, Nina var ju här en sväng och blev dundersjuk av att bara ge Elina en kram liksom. Så sjuk som hon aldrig varit i vuxen ålder så måste ha varit nån form av influensa.
 
Iaf det har varit jättetufft. Elina har varit utåt agerande för att hon mått dåligt. Arg och skrikit och utbrott som kommer när man minst anar om alla löjliga saker man inte ens kan tro att man kan bråka om. Det har varit lönslöst att försöka prata med henne och jag lovar att grannarna säkert tror vi slår henne för hon skrikit så dant vilket känns skitjobbigt men hur vi än försöker ibland så vill hon inte lyssna. Värst är när hon säger hon vill skrika och vill vara arg för då blir man ju ledsen inombords att det är så maktlöst på nått sätt. Samtidigt kan jag tycka det är otroligt fint att hon har en sån stark vilja i sig min lilla törnrosa men blir för mycket när ingen mår bra. Nåväl jag tror trots allt det är en utvecklingsfas att få utbrott och testa gränser och kanske en prövning för att stärka banden mellan förälder och barn.
 
Jag är lite halv rastlös av att ha varit hemma konstant. 2 långa promenader har jag iaf fått till på en vecka nu och ska försöka gå en tredje i morgon. Annars har det mest blivit fix med ärenden. Jag har gett mig på att göra 2 styckna blöjtårtor ikväll till en baby shower jag ska på lördag. Känner mig sämst på pyssel men hoppas det blir bra ändå och Andreas är den finaste på jorden ibland som hjälper mig med så mycket. Han har både hjälpt mig med blöjtårtan och hjälp mig beställa hem en ny telefon genom min försäkring. La min telefon på laddning i natt och vaknade av att den var jättevarm, samt batterierna hade blivit uslagna av det, tror jag, då jag hade 80 procent när jag la mig och sen var det tomt på batterier efter det som hände. Nåväl nu ska jag lägga mig ner. Får jävligt ont i revbenen att sitta mycket upp, det plus att jag har svårt att andas i en månad nu är fan sjukt påfrestande den här gången men försöker ta en dag i taget i stället för att deppa kring allt som är tungt. Tingling.
 
Blöjtårtan, ska fixa rosetten och köpa till ett band så är den ena tårtan klar.
 
Idag fyller Simone 11 år, här är hon 6 år gammal
 
Och Theo fyller 7 år om 3 veckor, här är han 2 år och Simone 6 år.
 
Januari förra året
 
Och Nellie såg ut så här då
 
Lyckliga för att pappa hade kommit hem
 
Nellies första riktiga bad med Elina och Andreas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela