smakensombaken.blogg.se

Första dagen som känns.

Publicerad 2017-01-09 13:57:00 i Allmänt,

Det här är första dagens om det känns att jag är sjukskriven. Nellie var ju så dålig i magen för 3 veckor sedan att hon och Elina fick va hemma, det gick maginfluensa på dagis och även om jag visste att Nellie inte var magsjuk så var vi ändå tvugna att ta det säkra för det osäkra. Vi var ju trots allt magsjuka julen innan så bättre att vara försiktig, sen har Andreas varit ledig i två veckor så det har varit väldigt mycket famljehäng. Vi har gjort mycket roligt t.ex varit i simhallen, i biblioteket, åkt pulka två gånger, umgås med kusinerna, varit i trädgårdsföreningen osv. Mitt tålamod har blivit så mycket bättre, verkligen inte perfekt, jag brister men väldigt mycket bättre. Det kändes  bra att dom fick komma tillbaka idag med och hoppas Nellies imunförsvar ska bli bättre. Vi har fått en unge som aldrig är sjuk och en som ofta är det, så man undrar ju hur det blir för lilltjejen i magen.
 
Jag har ju satt mål i min sjukskrivning och det ena är att jag ska röra på mig varje dag. Idag gav jag mig ut på en promenad runt ån, snorhalt så det var inte specielt smart. Dessutom gick jag hela, vilket ledde till världens värk i ena foten, ryggen och rumpan. Försöker inte deppa kring det faktum är att det är 11 veckor kvar på fredag och att det tygnsta jobbet är framför mig i tiden. Ja den här graviditen är verkligen tung. Med Elina minns jag det var mest revbenen som var ett helvete på slutet, och Nellie var det halsbrännan. Denna gång är det typ allt så snacka om att känna sig färdig och fast jag skrev det förra inlägget så ännu en gång, jag kan verkligen inte förstå hur kvinnorna i familjen annorlunda orkar.
 
Andra mål i sjukskrivningen är att börja plugga på körkortet igen. Det har jag inte gjort idag. Ska sätta mig efter detta blogginlägg. Borde sätta upp tid för risk 1an och halkan. Vet inte ärligt inte när jag kommer ta körkortet. Ibland kör jag jättebra (framförallt när jag är utvilad) men igår t.ex var jag så trött att jag kände mig full när jag körde och det var så jobbigt samtidigt måste jag lära mig det med för rätt som det är så sitter jag i en bil med tre ungar och ska kunna hantera det. Så på sätt vill jag inte stressa fram att jag tar körkortet. När jag väl gör det ska allt sitta i mig så som Andreas håller på att lära ut. När jag är utvilad så tycker jag det är kul att köra också såklart. Tyvärr är det inte roligt att ha med ungarna vilket gör också att man lätt skjuter på det. Elina är inga problem för hon har paddan men Nellie är det samvetskval för, att hon är så liten än och det är mörkt ute när vi kör så hon ser inte ett skit.
 
Och nyårslöfterna har gått bra hitills. Jag har bestämt att sluta äta lösgodis, dricka cola zero och heller inte köpa lotter, (lotter kanske ibland) men iaf om jag inte gör detta ska jag lägga undan 500 kr i månaden. Det känns bra, Jag var jättesugen i torsdags men då köpte vi fika istället och åt en tallrik glass på kvällen. Jag har även andra nyårslöften som innebär att t.ex. tvätta mer i tvättstugan, äta mer grönsaker och dricka mer te/samt citron+ingefäravatten. Nä nu måste jag sätta fart om det ska bli nått gjort med pluggandet.Tingiling.
 
en stund ute i lördags.
 
Nellie i torsdags.
 
varm chocklad är ju ett måste.
 
och en del lek med förstås.
 
Kusinghäng för en vecka sen.
 
Elina pussar lillasyster efter fått känna en spark.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela