smakensombaken.blogg.se

Du vet att du är högravid när...

Publicerad 2017-03-19 12:49:58 i Allmänt,

Du känner fötter sticka ut ur magen hela tiden. När du får ilningar i mellan benen när bebisen trycker. När du bokstavligt talat håller på att skita på dig och kissa ner dej när du är ute och går, får sammandragningar samtidigt som bebisens huvud gnor ner dessutom. När det är en utmaning att torka dig på toaletten. Eller som när du har andra barn att ta hand om och knappt kan sitta på huk utan att tippa över, eller magen gör ont för du är för fet för att sitta så eller ens böja dig ner framåt stående. Du vet också om att du är högravid när blodtrycksfall, matthet är din vardag, konstant halsbränna, värk i revben och sömnbrist till förbannelse. Jag kan inte ens ligga i soffan längre stunder utan att knappt ta mig upp med ond rygg och mörbultad kropp.
 
Men av nån anledning så är jag mer chill den här gången med den här ivriga längtan. Fast jag nästan gråter av lycka när jag tänker på att få se henne komma upp på min bröst, den här nyffikenheten och medvetenheten om den kärlek som kommer ta oss med storm, från att hon tittar ut tills vi dör. Jag försöker tänka på saker jag vill göra i stället. Idag ska Andreas med hjälp av en vän hämta hem den nya soffan, ny matta och nya fönsterlampor till vardagsrummet. Han ska också åka och köpe en byrå som vi vill ha, samt korgar som vi ska sätta i en garderob. Så jag tycker det ska bli roligt att pyssla om med förvaring nu. Sen har jag ett tv-spel att fördriva tiden med, samt en säsong kvar av skam.
 
Försöker också såklart njuta av att vara med flickorna. Bakade kärleksmums häromdan, hade fram fingerfärg, modellera osv. Älskar att vi kan vara ute mer nu när vädret är bättre, samtidigt är det svårt för jag kan inte bära lyfta och klättra. Nellie har varit mammigare sista tiden så tror hon är en i känsligare fas nu i sin utveckling. Elina med, hennes utbrott har lugnat sig sen jag valde att ständigt försöka bemöta med 5 gånger mer kärlek. Däremot är även hon mer sårbar, lättare till tårar och vill ha mer kärlek, kramar. Det är nog så med båda flickorna dom vill så gärna vara stora, samtidigt det behovet att få vara liten kommer fram med.
 
Ja det ska bli spännande att se när hon kommer. 12 dagar kvar till bf och det är fortfarande lika nära som långt borta för mig. Att hon kan komma redan i morgon samtidigt det kan bli en igångsätting om 27 dagar, troligtvis inte men ändå finns ju oddsen alltid. Dessutom ska det bli enormt kul att få höra Matilda och Coffes upplevse kring att få barn och både hur deras bebis ser ut, samt vilken kön det har. Jag tror ju det är en tjej men det är inte en spikad känsla. Ja det ska bli härligt, fattar inte att vi ska varsitt knyta på våra kvällsträffar snart. Ska käka nu. Tngiling.
 
Matildas baby shower
 
Våra bebisar, igår 13 vs 23 dagar kvar
 
Vänster 16 dagar kvar till bf, höger fullgången med Nellie.
 
Trädgårdsföreningen.
 
Efteråt hade jag och Elina egentid på stan och fikade medans Nellie sov i vagnen.
 
Båda tjejerna älskar att åka buss, Nellie vägrar sitta i vagnen.
 
Mammas kelgris.
 
och Elina myser med gärna, lite mer medveten än Nellie om varför mamma är en kudde.
 
Morgonmys häromdan.
 
Elina överaskade mig med att frivilligt ha jeans på sig.
 
Bakning i fredags.
 
Nellie är med såklart, mest för ätandes skull såklart.
 
Föresten älskar hon ju att äta. Blev så full i skratt på bvc när det visade sig att hon vägde 1 kg mer än vad Elina gjorde på 18 månaders kollen.
 
Älskar när dom ler mina tjejer.
 
Älskade fina Elina.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela