smakensombaken.blogg.se

Inget är som väntas tider.

Publicerad 2017-03-28 14:19:00 i Allmänt,

En granne sa det till mig häromdan när jag kom gående med magen i vädret och jag tror det beskriver en högravids kvinnas känslor rätt bra, inget är som väntans tidern. Det slog mig att den här graviditeten är raka motsatsen till Nellies fysiskt inför förlossningen. Med Nellie har jag rört på mig som värst men inte känt ett skit förens samma dag. Då hade jag lite värk i ryggen. I och med att jag visste det var på gång och hade hört det kunde kika igång av att ligga så provade vi och efter 5 minuter, från att inte känt ett skit, till rakt på öppningsfas, intensiv smärta och hela förlossningen tog min kropp 2 timmar och en kvart. Vilket för en chock för med Elina var det så mycket långraget med krystvärkar hemma, många timmar i onödan. Bara att Elina inte hade nått bäckenet, annars var jag egentligen klar att förlösa henne på morgonen men då dom inte tog in mig så kom jag inte in på kontroll förens 18.00 i tron på att åka hem. Så med Elina var förlossningen ett dygn och gjorde inte ens hälften så ont att genomgå som med Nellie. Fast min kropp dessutom blev mer skadad av Elinas förlossningen så läkte jag bättrew med henne. Skillnaden mellan dom två var att med Elina var jag helt färdig psykiskt och fysikt och med Nellie jäkligt pigg, Nellie med för den delen, då hon var vaken i 3 timmar.
 
Jo det jag menade med raka motsasten är att jag har haft sammandragningar och mensvärk, ryggvärk länge den här gången, i veckor, känns som om min kropp ger igen för förra omgångens förlossning. I morse när jag vaknade tänkte jag helt övertygande om att det är på gång och har fortfarande kvar den känslan, att hon ska komma inom ett dygn eller två. En annan sida av mig känner tvärtom att det lär sluta med en gångsättning. Förövrigt om det skulle det bli så, så kommer hon påskhelgen. Vi får se men jag är så himla nyffiken hur min upplevlse kommer bli den här gången. Kommer det göra pissont som med Nellie, eller något lättre, kommer vattnet gå innan? Har inte hänt innan, kommer hon dag eller kväll, kommer hon ha navelsträngen runt halsen, vem är hon, hur ser hon ut, vad kommer vikten och längden landa på? Mellan Elina och Nellie skiljer det en cm och 90 gram.
 
Hur kommer det gå för Nellie? Elina vet jag redan tycker det är jätteroligt och kommer inte bli svartsjuk men Nellie.... mammas lilla kelgris, jag tror inte hon kommer acceptera lillasyster. Såklart kan jag ha fel men nä alltså hon har varit så mammig sista tiden. Jag tror att när det är så där tät som det kommer vara mellan dom får man acceptera att man inte kommer kunna t.ex lämna dom i samma rum. Det kommer dröja. Kanske blir Elina Nellies räddning litegrann och kanske kommer Nellie ty sig mer till Andreas, hoppas det. Till sist blir det bra men just nu är hon för liten och svarsjuk kommer hon bli, vilket svider i mig, då jag fortfarande känner att Nellie är min lilla bebis. Har tänkt idag att jag kommer få lägga mycket tid på mysa med alla tre i soffan, vilket kanske kommer göra mig låst en tid framöver men också enormt rik på kärlek. Så tacksam också att Elina är inne i en pappafas nu med, då han är den bästa på jorden i hennes ögon. Ska ta och vila lite nu, bjuder på bilder från dagarna. Tingiling.
 
Utehäng i söndags, vi hade det jättemysigt.
 
Jag fick skrattattack när jag insåg att Andreas fick ta fart på 100 kg. Jag väger 80 kg i morgonvikt nu och Nellie väger 12,5, så med kläder är var det nog närmare 3-siffrigt.
 
Elina igår, i trädgårdsföreningen.
 
Nellie myser.
 
 
Fina Elina.
 
- Vilken tur du har pappa som har en kompis som är bra på att sätta ihop saker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela