smakensombaken.blogg.se

Träning, latare sundare

Publicerad 2017-05-11 12:10:00 i Allmänt,

Jag tränar på att bli latare för att bli sundare så kan man säga om mitt liv nu. T.ex tvättar jag sängkläder hemma i stället för i tvättstugan, jag skjuter upp saker inom städning och lämnar hemmet ibland i stor kaous för att känna att jag vill göra sånt jag vill de timmar tjejerna är på dagis i stället för vad jag borde och måste. Likadant med motion och kost nu. Jag brukar alltid gå en mil men häromdan kortade jag av till 7 km för att jag inte orkar med fyrkantigheten eller att allt ska jämnt vara på rutin osv. Igår låg jag enbart på soffan medans tjejerna var på dagis. Jag åt en på en bilar efter lunch i förrgår och en påse gräddkola igår. Idag åt jag två bullar på förmiddagen och jag skiter i vilket. Orkar inte sätta upp massor av måsten utan vill ha några för det funkar inte att man ska jaga sig till att vara duktig i allt. Nu har vi börjat övningsköra och jag ska plugga strax. Känner inte att jag kan vara tillräcklig på varenda grej utan måste välja vad jag ska lägga fokus på. Jobbar hårt på att inte stressa på morgonen också, det gör bara negativt för oss alla.
 
En sak som jag märker att jag blivit duktig på är att agera i stället för reagera. Det har hänt flera gånger att jag glömt våtservetter till Alice men i stälelt för att skapa panik och ångest så har jag löst det, alltså tagit torky från offentliga toaletter. Häromdan hade jag inget extra byte då fick hon åka hem utan byxor och pytte lite bajs på bodyn i sin overoll. Allting löser sig. Likadant med Nellie. Vi skulle åka till Nina i måndags. Egentligen sover Nellie 1-2 tim varje dag nånstans mellan 11-12 men vi skulle till Nina så jag lät det bli som det blev. Nellie tjurade inte ihop utan somnade vid 3 och sov 45 min. Gick jättebra på kvällen med, inte alla ungar funkar det göra så med men man får testa sig fram och med Nellie gick det. Jag har också Alice i bärsjal de gånger jag väljer att ha Nellie i sittdel eller så får Nellie sova i liggdelen om det krisar. Hon får inte plats raklång men om hon kurrar ihop sig vilket hon verkar tycka är mysigt så funkar det. Iaf jag tränar på att allt inte måste vara fyrkantigt eller perfekt, alla dar i veckan tränar jag på allt och det blir bättre.
 
Det bästa med Elina är med att man kan förklara. I morse sa jag rakt ut till henne att jag försöker inte vara stressad utan att jag vet att det är tråkigt när jag är det. Jag brukar ofta säga till henne att jag ska göra vad jag kan eller att jag gör det så hon ska förstå också. Ibland blir det inte som hon har tänkt men jag kan heller inte läsa hennes tankar. T.ex häromdan bröt hon ihop för att hon hade sett mig komma till dagis och ville överaska mig medans jag hämtade Nellie att klä på sig, så blev jag klar innan henne och hon blev arg. Men mammor vet och kan inte allt. Jag hinner inte fånga ihop mina tjejer vid varje utbrott men jag försöker.
 
Ja jag är tacksam över att ha fått 3 barn vid 30 års ålder. Livet kommer aldrig bli mer intensivt än vad det är nu men också otroligt mysigt. Är så otroligt nyffiken på vem Alice kommer bli, tycker hon är vacker när hon ligger och tittar på mig. Jag är tacksam över  min familj och min omgivning, till er som kom på öppet hus också. Har inte fotat alla som kom men några iaf som kommer nu. Tingiling
 
Alice och Noah idag
 
Alice och Elina
 
Alice och Nellie
 
Tjejhäng i lördags
 
Blev så glad att Malin kom från Stlhm. 
 
Noel och Nellie fick träffas, så kul nästan 3 månader mellan dom vilket det kommer
bli mellan Alice och deras lilla i magen också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela