smakensombaken.blogg.se

Duktighetsfasaden.

Publicerad 2017-11-07 09:43:47 i Allmänt,

Sista dagarna har jag känt mig lite irreterad. Det började med i fredags, jag körde så dåligt med min trafiklärare. Det var som att ramla ner från en häst och det var andra gången jag gjorde det. JAg blir så stressad av min egna trötthet att jag inte kan tänka klart. Det skapar presatationsångest samt att jag blir arg så fort jag gör fel. Det var så dåligt att jag kände att allt var åt skogen. Jag blev irriterad på hela situationen. Att jag tog några körlektioner innan Nellie kom, några efter, missat nån enstaka och sen flera uppehåll. Kändes som jag slängt pengarna i sjön och att jag aldrig blir klar. Tänker på alla som skrivit den där tjejgruppen på facebook att dom minsann klarat sitt körkort så himla jävla lätt och så himla jävligt billigt, ja hela grejen fick mig och känna mig så dålig faktiskt.
 
Men sen kom den riktiga irriterationen. Det var när jag såg i nån mammagrupp frågan om blöjfrihet. Den ena hade börjat potträna vid 6 månader, den andre hade fått sitt barn blöjfri vid 1,5 år. Överallt bara massor kring hur duktiga alla är. Överallt på facebook och visst är det bra. Jättekul men vi ska väl inte glömma att se verkligheten med. inte sant? Alla har vi våra utmaningar i föräldralivet, eller i vår personliga utveckling här i livet. Jag blir så jävla trött på den här duktighetsfasaden. Likadant här hermma. Jag skäms över att det är kaous i lådor och skåp för jag vet att dom flesta av mina vänner har det väldigt organiserat och mycket mer ordning.
 
Så jag höll på i flera dagar nu, fast jag vet att det är som ett springa i ett hamsterhjul. Igår t.ex vart det en hel stress halva dagen. Barnen skulle badas, hela morgonrutin med blöjor, flaskor, frukost, kläder, tvättas, borstas. För att sen hänga in och upp tvätt, damma, dammsuga, göra frukost, mata, hjälpa. sortera, plocka. Blev klar för att börja nästa projekt, sen kom vi utanför dörren till 13.00 ungefär. Ner till biblioteket. Till en början var det lugnt och jag tänkte gud så bra det här går. Sen var det kaous. Orkar inte ens berätta, vi kan väl konstantera att Nellie är en motsvarande Emil i Lönneberga. Sen drog vi till Magnusson, sen till station, missade bussen, gick till Tannefors, fixa med barnen, åka och kolla huset, hämta barnen, hem natta och sen däcka själv. Idag är det lugnare och jag ska mest koppla av faktiskt. Alla i familjen är förkylda. Värst är det Alice stackarn. Hon är förövrigt väldigt fin i sina kläder idag. Älskar den åldern hon är i, mycket gosegos men ändå att hon vill ta sig an hela livet. Tingling.
 
I lördags firade vi fina Vidar
 
och en greta gris tårta blev det till ära
 
Malin jag och Nellie tog en selfie.
 
Kolla Nellies min. Häromdan stod hon framför spegeln och sa: Vilka fina ögon jag har. Sen kom Elina, ah Nellie kolla på mig då. Asså dom två, dom står och speglar sig dagligen, redan och så fort vi ska nånstans...
 
Alice i sina kläder idag, gullesnutten.
 
På tal om gullig, häromdan var hon tjurig, det var svårt att inte skratta för en annnan!
 
och sen tittar hon sådär på mig, då smälter varenda vrå inuti mig.
 
Igår på biblioteket.
 
Vi var hos Mathilda och Coffe i lördags med.
 
Kolla chamören
 
Alice busade med Coffe, det var kul så länge han inte torkade näsan på henne.
 
och så tittade småttingarna på babblarna.
 
Vi vuxna invigde ett nytt spel.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela