smakensombaken.blogg.se

Jo så är det.

Publicerad 2018-01-26 16:26:05 i Allmänt,

Idag blev rörig dag. Andreas hade bokat om en tid till tandläkaren till Elina idag som skulle vara 10.40 samt så skulle Alice ha en tid klockan 13.00 på BVC. Iaf jag och Elina stack ner på stan till halv 10 för lite egentid. Väntade i 25 min hos tandläkaren sen visade det sig att tiden var i morgon men som tur var fick jag till en tid till 12.10 men då blev allt rörigt med BVC. Sen när jag och Elina kom hem kom jag på att nycklarna var i lägenehten och Andreas redan gått till BVC så jag och Elina fick gå dit. Väl klara på BVC så skulle vi in på apoteket och väl hemma klockan två kände jag nej fy fan orkar inte övningsköra, så vi får köra söndag, mån, tis och tisdag har jag körlektion.
 
Jag är inte det minste nervös inför uppkörning eller rpov.  Däremot känner jag att det är dags att börja plugga. Jag kan ganska mycket för att jag har pluggat i omgångar men måste ändå läsa så det sitter i till 150 procent. Det jag vet nu att jag måste veta är t.ex vilken hastighet jag har vid en viss krock, och det här med sifforna kring hur man vet hur mycket last man får kör osv. I själva körningen måste jag mest träna på att vara mjukare på landsvägar i svängar samt skyltar. Jag är så dålig på att följa dom faktiskt så det måste jag verkligen nöta på om. Tror jag har svårt för dom för att jag kan min stad och därför glöms det bort att träna på don.
 
Jo Alice BVC koll idag. 10 månader på onsdag och lika stor som sina systrar när dom var 1 år. Hon kan härmas på ljud, klappa händer, försöker göra rörelse till imse vimse spindel. Hon står och häromdan tog hon 2 kliv. Tror det dröjer innan hon går för hon vill inte. Hon är lik båda sina systrar men ändå inte. 
 
Elina har jag tänkt vi ska försöka få att börja läsa. Vill absolut inte tvinga mina barn men hennes intresse för utveckling är värt att uppmuntras. Hon har ett bra minne därför har hon hela tiden lärt sig allt tidigt. Numera vinner hon över memoriet för att hon har stenkoll, hon ser saker som en annan inte reflekterar över oc så minns hon dom. Ibland kanske inte så viktiga saker. Som Noahs leksak som han har likadan som Alice. Elina hävdade bestämt att 2 färger skiljde dom och mycket riktigt, hon hade koll. 
 
Nellies tal är helt släppt nu. Hon pratar som om aldrig gjort nått annat. Vi är inne på att avsluta nappen. Vi måste försöka få henne blöjfri. BVC uppmuntrade Alice att pottränas med och jag tror det kan vara en bra ide då hon har sina systrar. Mitt mamma hjärta är lyckligt. Elina och Nellie har lekt bättre ihop sista veckan. Dom vill gärna vara med Alice och Nellie får henne att skratta. Det är krig här hemma emellanåt också men känns som att det är mindre stormigt med bråk och trötthet.
 
Jo jag har ju könt en enorm trötthet och inte förstått varför, nästan som en dimma. Läste många som haft problem med kopparspiral ch alla mina symptom stämde in. Testade ta ut den och drygt en vecka senare kvicknade jag till efter flera månaders onaturligt trötthet och håravfall. Jag har mer energi nu även de nätter jag vaknar av barnen och även när jag var uppe och hjälpte Andreas härom natten fast jag skulle upp klockan 5. Längtar till körkortet är klart så jag kan börja träna ibland. Samtdigt är det bra nu. Häromdan lekta hela familjen kura gömma ihop, Andreas gjorde chockladbollar och vi lekte lego+klossar, dom dagarna ligger mig varmt om hjätat. Ska pärla bokstavshalsband med Elina nu. Tingiling.
 
Min plutt när hon blev 9 månader.
 
Tjejerna på bus.
 
Kolla så gulliga.
 
Två styckna som myser.
 
Tandläkaren idag.
 
Förra lördagen såg ut så här.
 
Häromdan fyllde Simone 12 år
 
Då klippte syrran Alice med
 

Stackarn

Publicerad 2018-01-05 15:42:25 i Allmänt,

Pratade med Andreas nu som är iväg med tjejerna på Viljans värld, eller var. Nellie la sig och gallskrek när dom skulle därifrån och Andreas blev så stressad så han glömde skötväskan i bilen och vägrar gå in igen för han. Jo alltså våra tjejer. Dom är så otroligt fina men jäklar vilket humör dom har. Nellie är där Elina var. Vägar sova fast hon behöver så humöret slår ut totalt. Så har det varit hela hösten. Ibland får hon såna utbrott även om hon sovit middag. Ibland är det när jag har hämtat på dagis till och med efter sovdags. Förra veckan fick jag bära både Nellie och Alice samtidigt Nellie gallskrikandes under armen och Alice var helt nerbajsad och tjöt hon med och killarna som bygger här i Eskaden bara skrattade. Jo så pratar Nellie oavbrutet precis som Elina. Munnen går i ett vilket är så gulligt men ibland räcker varken jag eller Andreas till känns det som då dom vaknar mycket på nätterna. Jag har bättre tålamod med tjejerna när jag jobbar men jag tycker det är så tufft ändå. Dessa vakenätter, körkorttsbiten, förkylning som sätter sig i  ögonen/huvudet. Häromdan grät jag. Känner mig som i låten med Ted Gärdestad: Jag vill ha en egen måne. 
 
Sen när Andreas kan ta barnen som idag så får jag typ dåligt samvete för att jag vill vara med dom. Samtidigt behövde jag tid för mig själv. Andreas säger ofta att jag får göra saker men när det väl kommer dit så vill jag antigen vara med dom, eller så är jag för färdig för att orka annat än familjelivet och försöka köra och plugga. Alice höll på att få vara hemma med mig då jag tycker det blir för tufft för honom samtidigt så har jag med alla 3 ibland så det blir fel att det bara blir åt det hållet med. Jag måste ju få egentid precis som Andreas och han låter mig men jag tror helt enkelt det är vanligt för oss mammor att ta oss tid. Jag stressar också upp mig och tänker nej men nu kommer inte jag sova bara för att jag får tillfälligt i akt och det blir nästan ett tvång.
 
Jo jag gillar att vara tillbaka att jobba. Det är verkligen inga problem att vara tillbaka. Tror att när körkortet är klart kommer det lättast upp ett moln. Fick tvätta ansiktet med kallvatten sist jag hade körlektion innan. Vi pratade om att det är farligt att köra utröttad. Grejen är ju den att jag kan ju inte boka av för att jag ör för trött, eller förändra att vi har vakenätter och förkylningarna som sätter sig ögonen efter den där perioden i somras då jag fick mig en åka av rejäl ögoninflammatrion. DÄREMOT kan jag själv sen när jag väl fått körkortet avgöra om jag kan avstå att köra bil när jag känner mig avtrubbad och det kommer jag göra. Ska faktiskt prova att ta ut kopaprspiralen nästa vecka med för att se om det blir bättre.  Jag har varit onaturligt trött och tappat så mycket hår, hjärtklappning och dimmig i huvudet. Sett så många fall nu komma upp där tjejer haft samma symptom pga kopparförgiftning. Det kanske bara är så här pga mitt småbarnsliv men jag tänker att det skadar inte att prova iaf. Jo ha en fin helg gott folk .Tinigling.
 
Vi var så trötta igår
 
Det här kommer jag att sakna att se sen med Alice.
 
Blir helt kär i dessa bilder Andreas har tagit på henne.
 
 
 
Jo det är lite kul också att hon har en tröja med texten Drama queen. Hon är snäll våran Alice men jävlar vad hon kan bli tjurig och hon galllskriker så fort vi torkar näsan på henne. Så jo hon får väl humör hon med. Vi tror hon kommrt bli lika pratglad som sina systrar också.
 
Elina när hon var 9 månader.
 
Nellie 9 månader. Just nu tycker vi att Alice är mest lika Nellie. Ibland ser jag Elina i Alice med samtidigt är hon inte lik nån av dom. Jättefascinerande det där med gener.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela