smakensombaken.blogg.se

Förstå vad tiden går

Publicerad 2019-06-24 20:10:00 i Allmänt,

I morgon fyller Elina 6 år. Vilken skillnad på liv man lever från det man hade innan. Jag minns knappt hur det var att inte ha några att anpassa sig efter eller att kunna va helt fri på fritiden. Såklart skulle jag aldrig byta ut det mot något annat och tanken på hur stor roll föräldraskapet har och allt som ingår i det, så är det fascinerande alltihop hur det hänger ihop och fungerar.
 
Förstfödd är allid speciell. Det är ju hon som stod för den största förändrigen i våra liv och gav oss den här viktiga äran att få kallas oss föräldrar. Elina var speciell när hon kom ut. näsan var sne, gul prickig röda kinder med hela  sitt hår fullt av intorkad klumpar av blod. Jag blev förvånad i efterhand när Nellie och Alice kom ut med fint fjunhår och helt normala i hyn, fast Elina var ju det vackraste vi sett då, men ja lite roligt ser hon ändå. Jag känner igen hennes blick från dom första bilderna man tog till hur jag ser hennes ögon idag.
 
En sak som jag minns var när jag skulle äta frukost första morgonen. Elina föddes 21.01 eller 20.58? och jag gick i själv till frukosten men när jag satt där hörde jag hur hon och Andreas kom närmre på hennes skrik. Det är fascinerande om något att jag kunde känna igen hennes läte så snabbt som inom 12 timmar. Det är väl en del av det osynliga inbyggda i oss. 
 
Jag var så jävla trött med tack vare dom inte tog in mig tidigare fick jag kämpa länge helt öppen hemma. Sen opererades jag på natten så mellan 12 och 3 fick en skräckslagen stackars Andreas som aldrig bytt en blöja klara sig själv.  Han va så rolig Andreas första tiden samtidigt var vi slitna. Det är nog den värsta tröttheten jag varit med om då när hon föddes. Nellie var helt tvärtom. Det gick så fort så jag hade världens adralinpåslag med henne. Var uppe och läste 5 på morgonen osv.  Iaf jag grät när vi kom hem med Elina för jag var så orolig att jag inte skulle älska henne. Jag var så avtrubbad på tröttheten så det gick liksom inte in i mig varför jag mådde så dåligt. 
 
Jag minns att det tog 3 månader för det där bandet att gro till det självklara bandet det är idag. Hon är min stolthet och likasinnade Elina. Alltid haft sin starka personlighet även som bebis. Jag tycker det är spännande att vi närmar oss skolåren och jag vill se vilka ämnen hon gillar och inte gillar. Det är som ett frö som blommar ut barnaåren. Är så otroligt tacksam över mina flickor, Tänkte skriva lite vardagt men är för trött. Ska lägga upp bilder tingiling.
 
 
Här ser jag så tydligt det är Elin på utryck och ögon
 
Stolt och sliten
 
Några mer som var små
 
 
 
Nästan lika tandlös som nu
 
var intresserad av kortspel redan då
 
 
Den ända gången hon fick ha lugg
HAHA melontårtan haha ni anar inte så äcklig hennes första tårta blev
 
Första besöket på kolmården
 
 
 
 
2 år
 
Storasyster
 
 
3 års dagen
 
 
minns knappt att hon haft så långt hår
 
 
Sen kom det en till syster
 
 
 
 
4 år
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En frustrerad mamma.

Publicerad 2019-06-19 21:22:00 i Allmänt,

Jag är så frustrerad. Elina kom hem och åt som vanlig och beter sig som vanligt men är dålig i magen. Så jag vet inte om det är magsjuka vilket stör mig något enormt mycket. Det hade varit så mycket lättare om hon hade kräkts för nu vet vi inte och jag kan inte skicka henne i morgon och vi kan inte åka iväg på midsommarfirande för vi vet inte. Jag vet ju av egen erfarenhet att det kan va magsjuka som sätter sig bara i den ändan och att man kan äta. Den är fan lurig att identiera. Och vi som hållt oss friska i större delen av 3 månader nu. En sjukperiod på 3 dagar sen mars,4 i morgon då och har vi tur så blir det jobb nästa vecka.
 
Annars mår vi bra. Elina är i mini tonår, Nellie i orättviss åldern och Alice min Alice är en hyss unge. Jag kom på i förrgår att jag har en Emil i Lönneberga, en Lotta på bråkmakargatan och så en pippi långstrump hemma. Själv är jag en virrig variant av Alfons Åberg som går runt och ska bara. inte blir jag någonsin klar heller det börjar om. Våra barn vill inte bli självständiga heller. Vaknar dom innan oss så ligger dom och väntar på att vi ska vakna. Jag har fått ha diskutioner med Elina om att jag vill att hon försöker spänna fast sig i bilen, att hon iaf ska träna men nej. Ändå vet jag jämngamla som kan och har sett att Elina kan mycket mer än vad hon visar och jag behöver att hon ska kunna när jag är själv veckorna. Nellie gillar inte att va själv i rum fast man är hemma och Alice får jag inte ens gå på toaletten i fred så det är sociala tjejer vi har fått kan man säga.
 
Nångång kommer det gå framåt och det är otroligt mysigt nu med alla tre tjejer med. Elina har lärt sig finns i sjön, Nellie är så gullig emellanåt den kärleken hon ger är stark även om hon är i en extremt känslig ålder där hon tjuter om allt och inget. Alice har fått mer humör och utrycker sina känslor bättre och bättre. Idag blev hon rädd för pappa i telfonen när han hade massa filter på och kunde säga det dessutom. 
 
Jag ser fram emot att va ledig med tjejerna. Har en vecka själv med dom när Andreas jobbar i Örebro. Funderst på Valla, tinis, plocka jirdgubbar, kanske kolmården, vi får se hur vi gör efter väder och vind. Sen kan jag tänka mig och ta med för att plocka blåbär men tror det är mest Elina som skulle tycka det var roligt. På tisdag fyller hon sex år. Den här bloggen är snart sju år gammal och fastän jag inte orkar upptadera så är det roligt att se tilbaka. tingiling
 
 
 
 
 
Snart har hon 3 st glugg i munnen 
 
Min lilla kelgrissunge som alltid kommer på natten till mig
 
Medans den lilla har fått fixide att hon ska sova i källaren i stället var och varann natt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela