smakensombaken.blogg.se

Hallå från källaren

Publicerad 2019-05-09 19:33:38 i Allmänt,

Vi har datorn i källaren. Kanske delvis en anledning varför jag inte bloggar så ofta längre då jag inte är här nere mer än med tvätten. Vi kommer göra det mer hemtrevlig här nere sen och tanken är att det ska bli mer ungdomarnas område, kanske nått gästrum och gym.
 
Allt rullar på bra med rutiner nu. 5 veckor utan VAB och det känns bra. Nellie var trött och somnade på soffan igår innan 18 medans Alice däremot måste vi korta ner sömn på förskolan för hon kör full rulle till 19.30-20.00 och det är sent när man går upp 05.05, 
 
För min del så är allt bra med. Åkt på nån förkylning sen snart 4 veckor tillbaka som satts sig i ansiktet. Känns svullen vid ögon varje morgon och ont i öronen lite då och då, ett tag var det i halsen och nu småtäppt. Så jag blir lite frustrerad för jag orkar inte springa lika fort som jag kan. Idag tog jag ett lugnt tempo, 7 km på 45 och det var roligt att känna kontroll vilket jag inte gör när jag pushar och känner mig halvdan som jag gör överlag. Fått lite muskler under fettet och det är kul. Gått upp i vikt sen jag la om kosten och jag har en tilltro att kroppen tar sin tid innan den tar form så som jag vill.
 
Innan ville jag bli smal och snygg nu vill jag va stark och va sund. Snygg vetifan om jag någonsin kommer känna mig med mina fula ben. Överväger söka om men orkar jag ett tredje avslag? Tycker det är så orättvisst att ha dom här fula benen i så ung ålder.  Ådrorna spänner i mig så fort jag sitter förlänge i bil eller bio och när jag kommer hem eftermiddagar. Fått små gråa pluppar som ser ut som fästningar. Försöker mitt bästa att acceptera det jag inte kan förändra men ibland kommer besvikelsen över mig och nu är det snart sommar och folk tittar, det hade jag med gjort.
 
Nog om det, nu till tjejerna. Alice är fortfarande den busigaste jag vet. Häller ut jord, plockar blad på mina blommor, klistar fruktklistermärken på golvet, badar saker i handfatet, smäller i skåp och toalettlock samt dörrar, river överallt där hom inte får, tog sönder en bok ikväll, nagelklipparen häromdan, brukar dra ut toalettapper och torky, Hon påminner lite om nicke nyffiken och lite om hur jag var när jag var liten. 
 
Nellie är fortfarande inne i tjutperioden men vissa dagar är hon faktiskt sig själv och väldigt gullig och mysigt. Det är nått mer 3 års åldern. Som ett litet missnöjt deppigt tillstånd där hela världen är orättvist och inget är som det ska eller borde för 3 åringen dvs. Men det ljusnar och lugnar ner sig. Jag blir otrolgit stolt över Nellie för även om hon och Alice bråkar så är det många gånger trots hon ät irriterad på Alice som hon ändå är väldigt gullig och snäll.
 
Elina har tappat en tand till och har 3 lösa. Hon är nog mer i ett känslig tillstånd fast på ett annat sätt. Hon känner mer missförstodd och oviktig ibland kanske? Jag tror det är nån slagsminitonår? Hon är lite som pippi långstrump med sin vilja och idéer och ibland blir jag full i skratt. Lik mig med att vilja göra som hon vill. Återupptog att läsa med henne igår efter månader av upphåll och hon kan väldigt bra tycker jag. Hon själv var inte nöjd med hur hon lät,  Elina ville nämnligen säga rätt från början. Jag fick snällt förklara att hon jätteduktig för det är svårt att lära sig läsa bara sådär rakt upp och ner utan att man tränar för att bli bättre.
 
Det känns att dom börjar bli stora. Elina ska få ha sitt första kalas på busfabriken och hon har lärt sig cykla nu även om hon behöver träna. Alice har nu växt ut strorlek 92 en storlek som de andra två hade ett halvår/1 år längre än henne. Så nu ska hon och Nellie få dela garderob. Här kommer lite bilder från sista tiden. Tingiling.
 
Älskar glugg så himla gulligt smälter varenda gång jag ser den här bilden.
 
Ser ni att Nellie har brunt i ena ögat?
 
Hämtning på förskolan häromdan
 
Kärlek
 
Ännu mer kärlek
 
Blev så glad när jag fyllde år i söndags och dom här två underhöll mig
 
Sara och Theo kom förbi en stund på förmiddagen då och det var mys
 
Älskar när Alice kommer och myser så här på morgonen.
 
För ett år sen. Tiden går fort.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela